Recent nieuws:

Heel recent is op het terrein van de Radboud Universiteitsterrein een pad vernoemd naar da Costa Gomez. Moises Frumencio da Costa Gomez was destijds de eerste premier van de Nederlandse Antillen. Een video is gemaakt tijdens de plechtige opening van het pad. Hier is de link naar de video

----------------------------------------------------------------

Overig nieuws:

Een tweetal interessante kinderboeken zijn gepubliceerd over de slavernij. 

Eén kinderboek is getiteld: Op de rug van Bigi Kayman. De auteur van dit boek is Henna Goudzand Nahar en de illustrator is Hedy Tjin. 

Dit boek is te vinden via deze link.

Het ander kinderboek is getiteld: Hanna vertelt over de geschiedenis van de slavernij en de hindostaanse immigratie. De auteur van dit boek is Rehana Lalmohamed en de illustrator is Jurmen Kadosoe. Dit boek is te vinden via de link van Hindorama

Op verzoek van Ludmilla Coornstra, een van de studenten van Margot van den Berg maken wij u attent op haar UNU-Sranantonge-woordenboek-project!

Doe via haar link mee als u een bijdrage kan leveren.

 -----------------------------------------------

Oproep Ludmilla Coornstra:

-----------------------------------------------
Odi odi,


Graag breng ik dit onderzoek, dat in het kader van ons UNU-Sranantongo-woordenboek-project uitgevoerd wordt, onder jullie aandacht met het verzoek de survey in te vullen en dit verzoek zoveel mogelijk te delen (copy-past) op jullie eigen platformen.
Grantangi na fesi.
‐----------------

Mijn naam is Ludmilla Coornstra en ik studeer Taal- en Cultuurstudies aan de Universiteit Utrecht. In het kader mijn stage bij het project ‘UNU’, dat een online woordenboek van het Sranantongo aan het opzetten is, voer ik een (klein) onderzoek uit naar woordsamenstellingen. Hiervoor heb ik sprekers van het Sranantongo nodig die deze enquête willen invullen. Het invullen duurt 5-10 minuten en je zou me er enorm mee helpen. Alvast bedankt!

Bookish Publishers en Plaza

Bookish Publishers en Plaza is de plek voor Caribische boeken. Je vindt er (historische) romans, korte verhalen, kinderboeken, geschiedenis- en andere non-fictie boeken in diverse talen.

Bekijk hiervoor de website: www.bookishplaza.com

Volg Bookish Plaza ook op Facebook en Twitter

 DVD over Caribische Nijmegenaren 1960-1985

Deze DVD is verkrijgbaar bij:

Adaption Digitale Dienstverlening
Jachtlaan 199, 7312 GM Apeldoorn
Tel. 055-207.20.57
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.